ROME-AMSTERDAM WANDELING 2020

In het Coronajaar 2020 was het plan om vanaf maart van Rome terug te wandelen naar Amsterdam. Een oude wens, aangezien we de heenweg in etappes al tussen 19887 en 2002 hadden gedaan. Dat werd dus niets. Lombardije was al geheel op slot en leek ons te riskant. Dan maar beginnen in een ander warm land. Dat werd Ronda in Andalucië, aan de GR7, het wandel pad dat tot ver in Frankrijk noordwaarts loopt. Hier wat aantekeningen, er kwam nogal wat op ons pad.

Ook Spanje ging op slot. We konden terug op het laatste vliegtuid uit Malaga dat op Schiphol mocht landen. Gek, niemand die iets vroeg of verordonneerde bij aankomst uit een ‘rood land’. Dat begrip kenden we toen misschien nog niet. Zoek het lekker zelf uit. We besloten in zelfquarantaine te gaan, Cuarantena, om in Spaanse sferen te blijven. Ik registreerde de zon in huis. Om blij van te worden.

Uiteindelijk besloten we om onze Grand Voyage dan maar in Sloten-Oud-Osdorp en ommelanden te gaan doen. In 10×10 wandelingen vanuit de Noorderakerweg, Amsterdam. Zie aldaar.

De heilige Christoffel, beschermer van de reizigers, had zijn werk goed gedaan. En niet alleen bij ons. Nabuurschap is een mooi begrip.